Espectacles Infantils de Nadal

 1. ESPECTACLES INFANTILS
 2. »
 3. Espectacles Infantils de Nadal

Espectacles Infantils de Nadal.

Son festes familiars, plenes d’alegria i una màgia especial per els infants i per això, sobretot, els espectacles infantils de Nadal son ideals en aquestes diades.

A les escoles, més enllà d’altres celebracions, és molt important la de les festes de Nadal. Els nens, sobretot els més menuts, viuen molt intensament aquestes festes i, per aquesta raó, us recomanem la contractació d’un espectacle infantil de Nadal.

Què és el Nadal pels Infants

Ja de ven menuts, com es de suposar, els parlem de les festes, del tió, del pessebre, dels reis mags i els regals. El pessebre en si ja és tot un espectacle infantil de Nadal per a ells. Amb el guarniment de l’arbre i el muntatge del pessebre, a part del guarniment de la casa, ja comencen les festes de Nadal per els infants.

A l’escola, just abans de les vacances, va molt bé un espectacle infantil de Nadal. Així com fer cagar el Tió. (No cagatió!) No hi ha res en concret per definir el que és un espectacle de les festes de Nadal però, com a regla general, ha d’incloure algun element típic de les festes.

Com son els espectacles infantils de Nadal

En general sol ser un Pare Noël, o bé una cagada del Tió. En altres casos també hi pot haver una celebració amb elements decoratius de les festes, els mestres amb roba o gorra de Pare Noel així com es poden fer concerts, o cantades, de cançons nadalenques. Nadales.

QUE PODEM FER PER NADAL?

El Nadal son dies màgics per als nens, infants, i per a molts pares. És un temps d’il·lusió, d’estar junts, d’espectacles i festes, de compartir amb la família i amics, de fer i rebre regals amb molta il·lusió. En particular, per els creients, és temps per celebrar el naixement del Nen Jesús que vol tornar a néixer a les nostres llars i els nostres cors.

Coses que podem fer per Nadal

A més de les coses comentades anteriorment, he pensat que estaria bé fer-vos una llista de coses, activitats, per aquests dies de festa que son tant importats per grans i xics.
Son activitats o coses a fer per animar l’esperit dels nens, en conclusió, preparar i planificar  petits detalls que els farà recordar la màgia del Nadal quan siguin grans.

 

 1. Muntar el pessebre i decorar l’arbre de Nadal

En primer lloc buscar tot el que tenim desat d’anys anteriors. Obrir capses i paquets per veure de que disposem, per un costat guarniments de la casa, per l’altre els de l’arbre de Nadal i, per una altre, tots els accessoris i figures que ens han de servir per muntar el pessebre.

 1. Participació dels Nens en la Festa de Nadal

No hi ha dubte que els nens viuen el Nadal d’una manera molt intensa, especialment emotivament. En general els pares i germans transmetem a els infants el que nosaltres vam viure. Dit això, el que vull expressar, és que la participació dels menuts, els nens, des del primer moment és molt important. Reafirmant: els nens des del primer moment preparant el Nadal

 1. Planificar i ordenar

En conjunt en tenim clar el que farem però prèviament ho hauríem de planificar. Si primer busquem tots els elements decoratius, repassar els llums, la música, preparar el pessebre, muntar l’arbre de nadal, anar a buscar un Tió etc.
A part d’això, els elements i complements de les festes, normalment hem d’establir un ordre per a fer el que ens hem proposat i fer-ho sempre … amb els nens al costat nostre.

 1. Felicitar les Festes de Nadal

Normalment felicitem les festes i en aquest cas i fem participar els nostres fills. Fem o escollim una fotografia o dibuix que ens agradi a tots, redactem un text i fem una llista de les persones o famílies a qui els volem fer arribar la felicitació de les Festes. Independentment del contingut haurem d’escollir la data en que volem enviar la felicitació. Normalment és poc abans del dia de Nadal però ara també es felicita per Cap d’Any.

 1. El Tió de Nadal

En primer lloc he de dir que és el Tió, no el cagatió, per favor!. Abans el Tió solia ser un tió, un tronc de fusta. Ara hi ha fa servir una capsa… també val si no tenim res més. El Tió el podem comprar o el podem anar a buscar a la muntanya. Si teniu temps, una setmana abans de Nadal, jo us proposo una sortida cap el bosc per trobar un tió. També podreu agafar tronquets, plantes, pedretes, trossos de suro, molsa etc. per el pessebre

 1. Muntar el pessebre

Aquesta activitat agrada molt a la mainada. Deixeu-los participar, que guarneixin i posin figures al pessebre. Poseu-hi elements que haureu portat del bosc. Que reparteixin gallines, xais o el pont del riu. El caganer els agrada moltíssim. Que posin les bombetes i guarniments.
Quan vagin passant els dies, al seu torn, hauran d’anar movent els Reis Mags cap el portal…

 1. Un arbre de Nadal original.

Si ja tenim l’arbre ja podem començar a guarnir-lo amb cintes, boles, bombetes i altres complements que puguem tenir.

Per guarnir l’arbre us recomano una activitat que feia amb la meva filla. És una activitat de la que en tinc mol bon record i que us recomano moltíssim:  anàvem a buscar pinyes, boles, fulles etc. a jardins del poble o a bosc.

Després amb pintures d’esprai ho pintàvem (color blac, blaus i vermells metal·litzats) i, amb la pintura encara fresca, ella hi llençava una mica de purpurina que hi quedava enganxada.

També, si teniu temps , podeu construir un fanalet (amb bombeta) per la Cavalcada de Reis.

 1. Alimentar i fer cagar el Tió

Recordeu que el Tió ha de menjar cada dia almenys una vegada al final del dia i, evidentment, l’endemà haurem de treure el que li ha sobrat del menjar. També hem de preparar les cançons pel dia que el Tió cagarà i, també, haurem de tenir un bastó a punt.

Abans el Tió cagava el dia 25, just abans del dinar de Nadal i, normalment, cagava els postres. Ara, a moltes cases, caga la Nit de Nadal.

 1. Hores dintre i fora de casa

Amb la mesura que us sigui possible reserveu hores d’aquest dies per fer activitats a casa amb els nens. Per ells son dies de festa, de vacances i podem jugar amb ells algunes estones.
Igualment és molt bonic fer una sortida per la ciutat per gaudir els carrers, edificis i botigues guarnides de festa de Nadal. També una passejada per un mercat de Nadal o fira de pessebres és molt agradable.

 1. Cap d’any

El Cap d’Any també s’ha de celebrar. La nit de cap d’any, l’ultima nit de l’any. Evidentment és part de les festes de Nadal encara que una mica diferent

Espectacles Infantils de Nadal

Durant les festes de Nadal, i en especial el dia 1 de gener, hi ha famílies a qui els agrada gaudir d’un bon espectacle de nadal. Pot ser un concert, una obra de teatre etc.

 1. Cavalcada i Nit de Reis

Ja tenim la carta dintre el sobre? I el fanalet està a punt?  Hem de tenir-ho tot a punt. Us recomano que el fanalet no dugui una espelma a l’interior. L’espelma és especialment bonica però força més perillosa que una bombeta. Si vosaltres heu fet el fanalet millor!!

A la nit, després de sopar i anar a dormir, cal pensar que els Reis Mags i els seus camells tindran set i una mica de gana. Encara que sigui una mica de beguda i un trosset de torrons pels reis i una palangana d’aigua pels camells. De ben segur que l’endemà no hi haurà res!

 1. El dia de Reis

Aquest dia és l’últim dia de les festes i celebracions de Nadal. És un dels dies més esperats per tots els nens. Estiguem amb ells i gaudim de la seva alegria, de la joia que és per ells aquest dia.
Una reflexió personal: Demanem als Reis Mags que ens portin un regal per els pares, mares, avis, oncles,  tietes etc. que segurament no és a la llista: seny i mesura perquè més no vol dir millor.

  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!