Teatre Infantil

  1. ESPECTACLES INFANTILS
  2. »
  3. Teatre Infantil

Teatre Infantil.

Com a concepte, el teatre infantil, pot fer referència a diferents idees. Per un costat el teatre infantil inclou aquelles obres escrites per a nens com a destinataris i per l’altre te el propòsit d’arribar a representar-se davant de nens, de públic infantil.

També, el teatre infantil, esmenta els textos de dramatúrgia que són creats o interpretats per adolescents o nens. Un grup de nens, en aquest sentit, pot crear i representar els seus propis treballs, constituint-se en exponent d’aquesta modalitat de teatre.

Pel que fa al teatre en que els nens son els receptors de les propostes, es desenvolupa de dues maneres diferents. Habitualment és utilitzada la que es coneix com a teatre infantil per interiorització. És on un adult escriu les obres d’acord a allò que creu que pot interessar al públic infantil. Evidentment l’escriptor ha de tenir en compte l’edat dels nens als quals dirigeix l’obra ja que els continguts han de vincular-se a la maduresa intel·lectual i emocional de l’espectador.

El teatre desenvolupa la imaginació

El teatre infantil per apropiació apareix quan els nens adopten obres que en principi no eren per a ells. Es tracta d’obres pensades per al públic en general però que, per certes característiques intel·lectuals o de fantasia acaben atrapant els més petits.

En general es pot dir que el teatre infantil aposta pels personatges caricaturescos, els vestuaris de colors vistosos i els components musicals, ball, cançons, coreografies , etc.

Freqüentment les obres tenen una moralitat dirigida als nens perquè o desenvolupin certs valors que es consideren positius.

Hi ha llocs on es treballa de manera clara per oferir als nens un gran ventall d’obres. En general, el teatre per a nens, està considerat una bona eina perquè els menuts aprenguin divertint-se. Afortunadament per a l’educació i la cultura es comença aquesta activitat en els jardins d’infància. Normalment és amb el format de teatre de titelles.

Els espectacles infantils de titelles

El món del teatre amb titelles ofereix una gran programació d’espectacles on tenen cabuda les millors companyies de titellaires. Aquestes obres fan gaudir tant a nens com a adults.

En ocasions, en les fires de teatre, els carrers o places d’algunes ciutats es converteixen en llocs per a posar-hi escenaris. En aquests es representen diferents espectacles que durant uns dies ofereixen al públic assistent la seva màgia, fantasia, humor, imaginació i creativitat..

El teatre infantil és ideal per a potenciar la imaginació dels nens. És una modalitat d’espectacle que els agrada molt, els absorbeix, hi entren totalment i els fa treballar la imaginació.

  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!