Festa de Bombolles

  1. ESPECTACLES ESPECIALS
  2. »
  3. Festa de Bombolles

Festa de Bombolles

Dons si, una bombolla de sabó no és res més que una esfera envoltada d’una pel·lícula molt fina d’aigua sabonosa plena d’aire, i avui us proposem fer la Festa de Bombolles. Tots sabem que la superfície de la bombolla és iridescent i, precisament aquesta característica és la que fa tant preciosa aquesta esfera.

Nens a la Festa de Bombolles
Nens a la Festa de Bombolles

Preparar la Festa de Bombolles

Primerament dir que una festa per fer bombolles o… fer bombolles de sabó en una festa agrada a tothom, als nens i nenes i als adults.
Això si, com qualsevol activitat cal una preparació de l’espai i els materials per a fer les bombolles. No és difícil però per que gaudiu d’unes excel·lents bombolles us explicaré alguns detalls (que molts ja coneixen).

Nen jugant amb bombolles de sabó
Nen jugant amb bombolles de sabó

Per què esclaten les bombolles?

Evidentment les bombolles, en un moment o altre, han d’esclatar però ara sabreu alguns detalls perquè fer-les amb facilitat i perquè durin una bona estona abans d’esclatar.

El sabó de les Bombolles

Primer: a les bombolles els va bé la humitat però els perjudica la color.

Segon: com que la superfície de la bombolla és una capa fina d’aigua, el sabó, cal fer-la resistent.

taller de bombolles de sabó
taller de bombolles de sabó

Tercer: Per fer bombolles resistent necessites un sabó ben lliscós i el millor és el de rentar plat però l’has de barrejar amb un 75% d’aigua destil·lada. 1 part de sabó 3 parts d’aigua que s’han de barrejar bé però amb suavitat.

Quart: Què s’ha des fer perquè les bombolles durin? Doncs per fer unes bombolles ben resistents el que farem és afegir 25cc de gomina de cabell per cada litre de sabó que hem preparat. Evidentment tronem a barrejar-ho bé, sense que faci bromera, i ho deixem reposar dues horetes. Si s’ha fer bromera esperem que desaparegui.

Festa de Bombolles
Festa de Bombolles

Cinquè: Ja podem fer bombolles de sabó!. Per suposat necessitarem estris per fer les bombolles. Per fer les petites fes servir objectes circulars de diàmetre reduït, com una palleta de refresc o un tub de bolígraf. Per fer-ne de grans has de fer servir tubs o objectes de diàmetre gran. Segur que en voldràs fer de gegants i per això hauràs d’utilitzar objectes de diàmetre molt gran. A Youtube trobaràs vídeos.

Sisè: imprescindiblement, l’objecte que vulguem fer servir per fer les bombolles, s’ha de submergir totalment, fins que quedi ben impregnat del sabó que hem preparat per fer ls bombolles.

Espectacle de Bombolles
Espectacle de Bombolles

Setè: Perquè la barreja que s’utilitza per fer l’espectacle de bombolles és molt relliscosa us proposem que tapeu el terra amb papers o que feu l’activitat a l’exterior, on hi hagi una superfície de sorra. Cal  anar amb compte!!

SI TENS DUBTES O CONSULTES ESCRIU-NOS AL XAT

  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!