Espectacles de Malabarisme

  1. FESTES de CARRER
  2. »
  3. Espectacles de Malabarisme

Espectacles de Malabarisme

En general els Espectacles de Malabarisme fan gaudir a tot el públic, nens i adults. També, un bon espectacle de malabars, és ideal per a moltes ocasions com, per exemple, festes de carrer,  la festa major o qualsevol altre festa on hi assisteixi persones de diferents edats.

Actuació de malabarisme amb pilotes
Actuació de malabarisme amb pilotes

Per què Espectacles de Malabarisme?

Sens dubte el malabarisme, en sentit més estricte, consisteix a llençar, atrapar i tornar a llençar objectes de manera continuada; aquesta és la visió que en tenim la majoria. Evidentment, quan més objectes s’utilitzen més necessària és l’habilitat i l’entrenament que ha de tenir el malabarista.  Tanmateix, normalment se li dona una definició més global que inclou totes les manipulacions d’un o més objectes que demanen entrenament i habilitat.

Espectacle de malabarisme d'quilibri
Espectacle de malabarisme d’quilibri

Malabarisme és habilitat!

Sobretot quan l’artista fa passar d’una ma a l’altre un munt d’anelles o maces fent-les dansar per l’aire fins a caure a l’altre ma. Tot això de manera continuada, ens manté a tots amb tensió, pensant que en qualsevol moment pot caure una de les peces.

La tensió dels Malabars

Decididament aquest espectacle és un dels espectacles que mantenen amb més tensió i atenció a tot tipus de públic, adults i infants. Especialment atents i tensos quan es tracta de fer malabars al cim d’un munt de cadires o sobre una bicicleta, rarament alta.

Aprenets de malabarisme
Aprenets de malabarisme

Sembla impossible que el malabarista pugui mantenir-hi l’equilibri. Tot i així, encara que sembla impossible o fa. Et sorprens quan veus com desafiant la gravetat, fa dansar i passar amunt i avall i d’un costat a l’altre els plats, les anelles, les, pilotes o les maces. Amb aquests espectacles tots gaudim, minut a minut, segon a segon, fins a l’últim instant.

Espectacles de Malabarisme
Espectacles de Malabarisme

Tipus de malabarismes

És evident que hi ha gran varietat de modalitats de malabars i que poden realitzar-se de diferents maneres ja que aquest, és precisament, un tipus d’espectacle on la creativitat n’és part fonamental. Podem classificar els malabarismes segons els objectes es llancen a l’aire, pel tipus d’objectes que s’utilitzen, pel nombre de persones  que hi participen etc..

Taller de Malabarisme
Taller de Malabarisme

Malabarismes de llançament. És el joc malabar que més es reconeix com a malabarisme i que consisteix a llançar una sèrie d’objectes a l’aire i anar-los empomant a mesura que van caient. Llavors, els objectes que s’agafen es tornen a tirar immediatament, així que s’aconsegueix un efecte de continuació, un cercle tancat, amb una regularitat en els moviments. També hi ha malabaristes que utilitzen parts del cos i les mans simultàniament.

Malabarisme a l'escola
Malabarisme a l’escola

Materials per Malabars

Habitualment s’utilitzen pilotes de diferents mesures, farcides o buides, amb més o menys pes, són l’objecte més comú per a iniciar-se en els malabars. També les maces, semblants a les bitlles, que són estructures cilíndriques més amples d’un costat que de l’altre, amb la qual cosa pesen més per un costat. Les maces es fan girar en l’aire i tornen a la mà pel mànec. També hi ha maces amb foc o torxes. També les anelles, el diàbolo i devil sticks on el malabarista aguanta dos pals de la mateixa mida, un en cada mà. Amb aquests pals fa moure un altre pal més llarg, que llança i fa rodar sobre els altres dos.

Més informació a wikipèdia

  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!