Espectacle de Malabars

  1. ESPECTACLES INFANTILS
  2. »
  3. Espectacle de Malabars

ESPECTACLE de MALABARS

En general un bon espectacle de malabars farà gaudir a menuts i grans. De sempre els malabars ens han agradat molt, tant per celebracions infantils com per a festes de carrer, la festa major o al circ.

Espectacles de Malabars
Espectacles de Malabars

Sobretot, si ho recordes dels espectacles de circ, quan amb un munt de bitlles o anelles l’artista les fa passar d’una ma a l’altre fent-les dansar per l’aire fins a caure a l’altre ma.
Considerant la dificultat t’imagines que en qualsevol moment un plat o una bitlla acabarà perduda pel la pista del circ o el terra de la sala d’espectacles.

Aprenent l'art del Malabarisme
Aprenent l’art del Malabarisme

Espectacles de malabars per festes

Decididament aquest espectacle és dels que mantenen amb més tensió i atenció a tot tipus de públic. Especialment quan es tracta de fer malabarismes dalt d’una bicicleta o al cim d’un munt de cadires i tamborets on sembla impossible que el malabarista pugui mantenir-hi l’equilibri.

Espectacle de Malabars amb Foc
Espectacle de Malabars amb Foc

Tanmateix, tot i que sembla impossible, veus com per art de màgia i desafiant la gravetat, fa dansar i passar d’un costa a l’altre i amunt o avall,  les anelles, els plats, les bitlles, les pilotes…

A partir d’aqui, la següent explicaci,  s’ha extret de la definició “Malabarisme” a Wikipèdia

Així doncs el malabarisme és una activitat que, en el seu sentit més estricte, consisteix a llençar, atrapar i tornar a llençar objectes de manera continuada.

Malabarisme amb Maces
Malabarisme amb Maces

En general, com més gran és el nombre d’objectes utilitzats, més necessaris són l’habilitat i l’entrenament per dur a terme el malabarisme. Tanmateix, normalment se li dona una definició més global que inclou totes les manipulacions d’un o més objectes que demanen entrenament i habilitat.

Les eines del Malabarista

Cal dir que etimològicament malabarisme o els jocs malabars venen del nom de la regió de Malabar, al sud de l’Índia. Els habitants de la regió eren hàbils amb les mans i en el llançament i arreplegament d’objectes. La paraula jocs malabars arriba al català a través del portugués.

Malabarisme al Carrer
Malabarisme al Carrer

Tipus de malabarismes

Pilotes per a fer malabarismes. Els jocs malabars poden ser efectuats de moltes maneres, atès que és una activitat on la creativitat té molt de pes. Podem dividir els malabarismes depenent de si els objectes es llancen a l’aire o si no, depenent dels objectes que s’utilitzen, depenent de les persones involucrades i el nombre d’objectes.

Per què el malabarismes de llançament és el joc malabar que més es reconeix com a malabarisme?.Doncs perquè aquest joc que consisteix a llançar una sèrie d’objectes a l’aire i anar-los empomant a mesura que van caient és dels més vistos. Els objectes que s’agafen es tornen a tirar immediatament, així que s’aconsegueix un efecte de continuació, una regularitat en els moviments. Molts malabaristes combinen l’ús de les mans amb el d’altres parts del cos.

Malabaristes amb Xanques
Malabaristes amb Xanques

Pilotes: de diferents materials i mesures, farcides o buides, amb més o menys pes, són l’objecte més comú per a iniciar-se en els malabars.

Malabaristes amb maces. Maces: Són estructures cilíndriques més amples d’un costat que de l’altre, amb la qual cosa pesen més per un costat. Les maces es fan girar en l’aire i tornen a la mà pel mànec. També hi ha maces amb foc o torxes.

A part d’aquestes també els anelles, mocadors, el diàbolo i devil sticks on el malabarista aguanta dos pals de la mateixa mida, un en cada mà. Amb aquests pals fa moure un altre pal més llarg, que llança i fa rodar sobre els altres dos.

Animació per Festes d’Aniversari
Havaneres

 

Resultat: 7 anuncis
  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!