Contacontes

  1. ESPECTACLES INFANTILS
  2. »
  3. Contacontes

Contacontes

Sens dubte els contacontes son uns artistes de narrativa infantil recomanables per a molts moments. Habitualment expliquen contes i altres històries per a nens. Solen ser interpretacions de contes clàssics o bé històries i contes de creació pròpia. En general, a les seves interpretacions, utilitzen elements com el vestuari, els titelles, la música, la veu o altres propis de les representacions teatrals. Els contacontes, o conta contes, son ideals per festes.
Quasi sempre els seus espectacles, interpretacions, van orientats al públic infantil amb un ventall d’edats molt gran. Per què? doncs per què des dels més menuts, de poc més d’un any, i fins a nens grans, agraden molt els contes ben contats! Fins i tot els adults podem passar-nos tota l’hora del conte embadalits com a nens escoltant amb atenció el relat de l’artista.

Conta contes per nens
Conta contes per nens

Què és contacontes?

Actualment es considera contacontes a la persona, home o dona, que es dedica a la narració de contes, quasi sempre ajudat de titelles o estris per vestir el seu relat. Per què dic “actualment” ? Doncs perquè fa pocs anys que existeix aquesta especialitat dins del món de l’animació infantil. Encara més: no sabem si dir-ne contacontes o conta contes però si és cert que el que fan és relatar històries, pròpies, d’altres o populars, amb més o menys teatralització.

Per què va bé explicar contes?

Què hi ha millor, per estimular al imaginació dels nens, que un bon conte? Com a conseqüència del relat del conte els nens es concentren, queden embadalits i transportats fins al centre del mateix conte. Com a resultat el que s’aconsegueix és estimular i potenciar  la imaginació dels nens. Evidentment això és molt bo, és totalment positiu per a un bon desenvolupament de les persones. A més, els contes i rondalles son ideals per transmetre valors a la mainada.

Contes per festes infantils
Contes per festes infantils

Beneficis dels Contes

Els relats ajuden els infants a entendre la realitat que els envolta. La narració és una forma de comunicació i educació. L’ús dels contes serveix per educar ja que donen joc per a explicar conceptes abstractes, valors, conflictes i problemes de la vida real.

Per posar un exemple: actualment hi ha nens que tenen dues mares o dos pares i ho podem fer entendre als seus companys utilitzant un relat en format de conte que el conta contes pot contar a la festa, escola o biblioteca. L’efecte emocional que es pot transmetre és bo per la formació dels infants i és apropiat treure’n un profit.

Pots demanar un conte personalitzat !!

Els contes per nens emocionen i entretenen. Obren les portes de l’aprenentatge amb la imaginació perquè hi ha els enllaços per vincular la realitat amb la fantasia del relat contat. Son una bona eina per l’aprenentatge.

Contacontes per Bressola
Contacontes per Bressola

Quan haurien de contar contes?

En resum, ja que tenim al nostre abast un bon nombre de contacontes, excel·lents artistes especialitzats en aquest art, aprofitem-ho perquè ells que faran les mil delícies per els petits. Per celebracions d’aniversari, biblioteques, escoles, associacions etc. Per la meva experiència el millor moment del conte és a l’hora d’anar a dormir o quan el nen ja està relaxat de l’activitat diària. També hi ha altres moment com a l’hora de sopar o anant amb cotxe. Jo incorporava situacions i personatges semblants als reals.

Aquí trobaràs grans artistes contacontes.  Aprofita el xat per a contactar-hi!!

SI TENS DUBTES PARLEM PEL XAT !!
Contacontes a la Bibiloteca
Contacontes a la Bibiloteca

Si ets un animador/a infantil, en qualsevol de les seves especialitats, anuncia’t en aquest portal. Clica AQUI i podràs veure les condicions. T’agradarà!!

Espectacles InfantilsFestes de Carrer
Festesta d’AniversariEspectacles per Escoles
Tallers InfantilsGrups d’Animació
Altres EspectaclesServeis per Festes

Festes InfantilsGrup d’HavaneresGrups de Música

  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!