Circ de Carrer

  1. FESTES de CARRER
  2. »
  3. Circ de Carrer

Circ de carrer

Evidentment els espectacles de circ de carrer és representen a l’exterior, en carrers o places i solen ser espectacles gratuïts, populars, que s’ofereixen durant les festes de carrer o festes majors. També es poden representar en sales, pavellons o carpes etc. però llavors ja no ho entenen com a circ de carrer.
Clàssicament els espectacles de circ es representen a pistes i s’hi instal·len fileres de seients per al públic però no és així a l’exterior. Està clar que a l’exterior no pot ser exactament així. Tal com tots hem vist alguna vegada hi ha un espai d’actuació, que sol ser un cercle, al voltant del qual, de manera natural i esporàdica, s’hi va posant el públic espectador que gaudeix de l’actuació.

Karoli, espectacle de Circ
Karoli, espectacle de Circ

Circ de carpa o de carrer

Quines diferències hi ha entre el circ tradicional, el d’interiors o sota carpes, amb el circ de carrer?
La més important és que el circ de carrer no disposa d’instal·lacions fixes, és itinerant i al no tenir un lloc fix no disposa dels mitjans per oferir totes les representacions clàssiques que es fan en un lloc tancat.  Tot i així hi ha circs itinerants, de carrer, com UTA circ, que munten estructures i trapezis per espectaculars actuacions. També considerem circ de carrer el que ofereixen petits, però excel·lents, grups d’animació infantil amb representacions còmiques i de malabarisme, dirigides específicament al públic infantil.

Kanaya Circ. Formació i espectacles
Kanaya Circ. Formació i espectacles

Deficició de Circ

Com son els espectacles de circ

(*) El circ és una art escènica que produeix espectacles incloent acròbates, malabaristes, pallassos, mags i altres intèrprets d’alguna de les seves disciplines, que de vegades es barregen entre elles o amb altres arts escèniques, com la dansa contemporània, el teatre físic, l’òpera, etc. Com tots els espectacles, es desenvolupa de forma diferent depenent de a qui vagi dirigit. Pot anar dirigit a un públic infantil, adult o també pot usar-se de manera social, per exemple ajudant a pobles que s’estiguin recuperant de la tristesa i el xoc que els ha provocat una guerra recent.

La Companyia Circ de Jocs
La Companyia Circ de Jocs

Els espectacles de circ més típics es poden presentar al carrer, en carpes o en sales. Les sales poden ser teatres i altres tipus de sales d’espectacles o bé altres llocs, com escoles, museus, etc. Existeixen sales dedicades especialment a espectacles de circ, que disposen d’escenaris alts, per exemple, per poder fer acrobàcia, són els teatres circ.
El circ més clàssic és presentat en l’interior d’un gran envelat que compta amb pistes i galeries de seients per al públic. Les pistes dels circs solen ser àrees circulars on es presenten les funcions; per tant, el circ de tres pistes és considerat més atractiu per la varietat d’espectacles de què es gaudeix alhora. En l’actualitat existeixen carpes de circ estables i fixos geogràficament, però en altres ocasions el circ continua amb el seu caràcter passatger i pot ser anunciat per una desfilada, avisant que el circ va arribant a la població.

(*) Extret de Wiquipèdia https://ca.wikipedia.org/wiki/Ci

Tota la oferta en espectacles infantils

Resultat: 7 anuncis
  Si no trobes l’artista o grup que estàs buscant pel teu espectacle infantil escriu-nos al nostre mail web(@)espectacles-infantils.cat o envia un whatsapp al 695 395 332 i t’ajudarem.  
Obrir el xat
Vols més informació?
Hola! Vols més informació?
Entra al xat i parlem!